Patiekalai.lt

Paieška tinklapyje: Išplėsta paieška

Receptai


Ananaso bavarijos kremas


Sudėtingumo lygis:


Jums prireiks :

1 su kaupu šaukštelis želatinos
0,5 stiklinės ananaso sulčių, padalinti į dvi dalis
3 kiaušiniai, atskirti trynius nuo baltymo
4 šaukštai cukraus
0,5 stiklinės plaktos grietinėlės


Veiksmai :

Išmirkyti ir ištirpinti želatiną 1/4 stkl. ananasų sultyse.
Užvirti likusias sultis.
Vos vos suplakti kiaušinio trynius su cukrumi.
Sultis pamažu pilti ant kiaušinių masės ir ant mažos ugnies pastoviai maišant virti kol masę dengs šaukštelio kuprelė, o perbraukus pirštu linija laikysis nepajudėjus iš vietos.
Leisti atšalti.
Perkošti per koštuvėlį kiaušinių ir sulčių masę ir į ją sudėti želatinos masę.
Suplakti kiaušinio baltymus iki kietų putelių.
Suplakti grietinėlę.
Labai atsargiai įmaišyti kiaušinio baltymo puteles ir grietinėlę.
Sudėti sumaišytą masę į atšaldytą ananaso ir želatinos masę.
Paruošti formeles galima įvairiais būdais, pvz.: supjaustyti juostelemis ir išdelioti i formeles išiligai, o galima ir pripjaustyti daug mažiukių juostelių ir išdelioti kaip širdis geidžia; po to išpurkšti arba su teptuku ištepti ananaso sultymis.
Su konditerijos maišeliu išspausti ananaso kremą.
Sulyginti su mentele arba šaukštu ir dėti į šaldytuvą 2 val., o geriausia visai nakčiai.
Išėmus iš formelės, sutepti paviršių su ananaso sultimis.
Papuošti ant lėkštės su aviečių padažu arba aivos padažu, visokiais vaisiais, ypač tropikų vaisiai labai tinka.

wikibooks.org


Dabartinis recepto įvertinimas:
Blogas Nelabai Vidutinis Geras Puikus

Recepto komentarai

skaityti visus (20 paskutinių):

Kol kas nėra nė vieno komentaro. Tu gali būti pirmas!

Palikite savo komentarą:
- Jūsų vardas

- Įveskite apsaugos kodą


Kas yra komentarai ?

"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę, religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.


Visos patiekalų kategorijos

Prisijungimas

Rėmėjai

Naujausi receptai

Restoranai

Atsitiktinis patarimas

Rekomenduojama knyga

Kol kas mūsų duomenų bazėje nėra nei vienos knygos.

Restoranų paieška pagal virtuves




Šiandien vardadienius švenčia:

Florentina, Silverijus, Žadvainas, Žintautė, Nandas.

Pasveikink!

Anekdotas

Zuikiai susiorganizavo bonkelę, bet neturi kuo užkast. Na, kaip visada einam pas varną, ji turi sūrio. Atėjo pas varną ir klausia:
- Varna, gersi?
Varna:
- Taip.
Na, aišku, sūris iškrenta, zuikiai čiumpa sūrį ir pabėga. Kitą dieną vėl bonkė yra, o užkandos nėra. Vėl minamas kelias pas varną. Zuikiai klausia:
- Varna, gersi?
Varna tyli.
Zuikis įpila pusę stiklinės ir klausia varnos:
- Užteks?
Varna:
- Taip.
Vėl zuikiai čiumpa sūrį ir dingsta. Trečią dieną scenarijus toks pats: vėl
zuikiai prie varnos.
- Varna gersi?
Varna tyli. Įpila zuikiai pusę stiklinės:
- Tiek užteks?
Varna tyli.
- Varna, tu galvoji mes tave apgauti norim?
- Taip...

Balsavimas

Ar svetainei Patiekalai.lt jau laikas keistis?
Taip, nes yra geresnių tokio tipo svetainių
Taip, galėtumėte apie tai pagalvoti
Ne, nereikia ir taip gerai
Man tas pats


Pasiūlyk temą