Patarimai
Gėrimų patiekimas taurėse
Kategorija:
Kulinarija
Patiekiant nealkoholinius gėrimus mažuose buteliuose, dedama arba gaiviųjų gėrimų taurė su kojele, arba 1/8 l stiklinė (fužeras).
Nešant ant padėklo įvairius gėrimus, sunkūs buteliai statomi arčiau kūno.
Taurės statomos dešinėje serviruotės pusėje už peilio galo, gėrimai pilami dešine ranka iš svečio dešinės pusės. Įpilama ne iki viršaus.
Po to butelis statomas dešiniau už taurės, etikete į lankytoją, kad jis panorėjęs pats lengvai galėtų įsipilti.
Vynai be butelio patiekiami arba taurėje su žyma, arba nustatytos talpos grafinuose.
Kiekvienai vyno rūšiai dedama specialiai jam skirta taurė ir pripilama pirmiausia moterims, po to vyrams, o paskiausiai - užsakytojui.
Patiekiant vynus taurėse arba grafinuose, užsakytojas jų neragauja.
Pavieniams lankytojams grafinas statomas dešinėje, už taurės.
Pilstant gėrimus į taures, padėklas su likusiais gėrimais laikomas už svečio nugaros.
Parengta pagal “Kelnerio vadovas” informaciją
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Šviežia lašiša - Kai perkate šviežią lašišą, atkreipkite dėmesį į glotnią, blizgančią odelę ir mėsą, kuri turi būti stangri....
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Gruzija, kirpykla, naujokas skuta klienta. Tik šmikšt ir įpjauna į žandą netyčia... Meistras pamato ir keikdamasis užsimoja trenkti naujokui, tas pasilenkia ir antausis tenka klientui. Naujokui dreba rankos ir jis vėl netyčia įpjauna klientui į kitą žandą... Meistras vėl nori skelti antausį naujokui ir vėl pataiko klientui. Naujokas visai susinervines, visas dreba ir beskusdamas nupjauna gruzinui ausį. Gruzinas: - Išmesk, Išmesk, a tai meistras pamatys...