Naujienos
Kuo vertingi kiaušiniai
Kiaušinis - vertingas produktas ant mūsų stalo. Vieno vištos kiaušinio maistinė vertė prilygsta 40 g mėsos arba 200 g pieno. Kiaušinių sudėtis yra nevienoda ir priklauso nuo vištos veislės, lesalo, laikymo būdo ir metų laiko - šviesaus paros meto trukmės.
Kiaušinyje yra daug lengvai virškinamų pilnaverčių, turinčių visas nepakeičiamąsias aminorūgštis, baltymų. Kiaušinio baltymas labai vertingas ir laikomas tarptautiniu etalonu. Jame gausu baltymų, mineralinių medžiagų ir B grupės vitaminų. Minkštai virti kiaušiniai organizmo įsisavinami geriau negu žali. Kiaušinio baltyme yra fermentų, slopinančių virškinimo fermentų veiklą, todėl vartojant maistui žalią kiaušinio baltymą, dalis jo neįsisavinama.
Vienintelė nepageidaujama kiaušinio savybė ta, kad jame gana daug cholesterolio, kurio didesnis kiekis nepageidautinas žmogaus racione. Nors, kita vertus, kiaušinyje yra daug aminorūgšties cholino, kuris kliudo cholesterinui kauptis kraujagyslių sienelėse.
Be kiaušinių neapseiname ne tik virtuvėje, jie vartojami medicinoje ir veterinarijoje (mitybinėms terpėms bei farmaciniams preparatams gaminti), kosmetikoje (kremams ir tepalams gaminti), poligrafijoje, dailėje.
Komentarai
skaityti visus (20 paskutinių):Eikit nx.:)
"Patiekalai.lt" pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema,
pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
"Patiekalai.lt" privalo informuoti specialiąsias Lietuvos tarnybas apie įžeidžiančių, smurtą, rasinę, tautinę,
religinę ar kitokią neapykantą skatinančių komentarų autorių duomenis. Taip pat gali tai padaryti savo iniciatyva.
Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus.
PATIEKALAI.LT rekomenduoja
Prisijungimas
Naujausi receptai
Gruziniškas sūrio pyragas "Chačiapuris"
Mažos bandelės su cinamonu
Aštri kalakutiena su daržovėmis
Omletas su sūriu
Lietiniai su varške ir persikų padažu
Plovas (2)
Naminis kugelis česnakinėse
Bulvių plokštainis su vištiena (2)
Krevečių Tempura
"Ledinė" kava
Restoranai
Atsitiktinis patarimas
Cukraus dėka pyragaičiai tampa trapesni - Jei į mažus pyragėlius įbersite mažiau cukraus, jie taps minkštesni, o jei daugiau – kietesni ir trapesni. Šaltinis : dansukker.com ...
Rekomenduojama knyga
Restoranų paieška pagal virtuves
Šiandien vardadienius švenčia:
Anekdotas
Ateina pas gydytoją porelė.
- Daktare, pasižiūrėkit mūsų sekso - jis mums kelia rūpesčių.
Jiedu ima mylėtis. Baigiasi abipusiu pasitenkinimu.
Daktaras:
- Betgi viskas normaliai. Jokios patologijos. Už vizitą prašau sumokėti 50 dolerių.
Tiedu sumoka ir išeina. Kitą dieną vėl kreipiasi:
- Daktare, pasižiūrėkit dar sykį.
Vėl pasimyli. Vėl sėkmingai. Sumoka ir išeina. Kai ateina trečią kartą, daktaras neištvėręs klausia:
- Kokių galų jūs man galvą kvaršinat?
Vyriškis:
- Supraskit, daktare, aš turiu žmoną, ji turi vyrą, namie nei pas ją, nei pas mane susitikinėti negalim, o kambarys viešbutyje kainuoja 140 dolerių. Jums gi moku 50, iš jų 43 dengia sveikatos draudimas…